"H ανακοίνωση και μόνο της κυκλοφορίας του Six Days in Fallujah από την Atomic Games είχε δημιουργήσει πολλές συζητήσεις, κυρίως στην Αμερική, με αποτέλεσμα τελικά η έκδοση του παιχνιδιού να μένει παγωμένη μέχρι να βρεθεί...

εκδότης! Η Konami που είχε αρχικά αναλάβει την έκδοση του video game αποσύρθηκε λέγοντας ότι τελικά δεν την ενδιαφέρει το συγκεκριμένο εγχείρημα… Οι δημιουργοί όμως φαίνεται ότι έχουν πεισμώσει και όπως δηλώνουν το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2010!

Μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια γιατί έχει ξεσπάσει αυτή η θύελλα αντιδράσεων για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ίσως η απάντηση είναι ότι το Six Days in Fallujah αναπαριστά αρκετά ρεαλιστικά την ιστορική μάχη του πολέμου στο Ιράκ το 2004 κατά την οποία έχασαν την ζωή τους περίπου 100 Αμερικανοι πεζοναύτες και 1500 Ιρακινοί αντάρτες και μάλιστα, όπως λένε οι δημιουργοί, φωτίζοντας όλες τις πλευρές.

Ίσως πραγματικά έχει ενοχλήσει την αμερικάνικη αγορά ένα παιχνίδι που φτιάχτηκε σε συνεργασία Αμερικανων και Ιρακινών, με συνεντεύξεις και συμβουλές τόσο από Πεζοναύτες των Η.Π.Α. όσο και από στρατιώτες του Ιρακινού στρατού αλλά και πολίτες της Φαλούτζα!

Σύμφωνα με πηγές (και όπως μπορείτε να βρείτε και στο αντίστοιχο άρθρο στην Wikipedia) στην μάχη της Φαλούτζα πραγματοποιήθηκαν εγκλήματα πολέμου από τους Αμερικάνους και τους Βρετανούς… 1000 περίπου πολίτες έχασαν την ζωή τους από βομβαρδισμούς, ενώ η επιχείρηση ξεκίνησε με ανακοίνωση των Αμερικανών ότι η πόλη είχε ήδη εκκενωθεί ενώ στην πραγματικότητα πάνω από 50000 άνθρωποι παρέμεναν στα σπίτια τους και δέχθηκαν την φρίκη και την βία της επίθεσης!

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν κάτι από τα παραπάνω όντως προβάλλεται μέσα από το ..ρεαλιστικό Six Days in Fallujah. Η Αμερική όμως σίγουρα δεν φαίνεται ακόμα έτοιμη (μόλις 5 χρόνια μετά και ενώ ο πόλεμος ακόμα συνεχίζεται) να δει τα λάθη του πολέμου και γι’αυτόν τον λόγο πιθανόν να μην δέχονται το παιχνίδι…

Από τεχνικής άποψης, για να αλλάξω και λίγο το κλίμα, στο Six Days in Fallujah χρησιμοποιείται νέο είδος GameEngine, αφού όπως αναφέρει ο Peter Tamte, το παιχνίδι προσπαθεί να είναι όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται και εφόσον στην πραγματική μάχη οι δυνάμεις εισβολής δεν έμπαιναν ποτέ από την κύρια είσοδο των κτιρίων, αλλά χρησιμοποιούσαν εναλλακτικούς τρόπους, όπως ανατίναξη τοίχων, πρέπει να δίνεται στον παίκτη η ίδια δυνατότητα! Έτσι ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδρά σχεδόν με κάθε αντικείμενο και κτίριο!"
http://tapantaleme.wordpress.com/2009/06/11/six-days-in-fallujah-video-game/

Fifa 10 trailer

Share/Bookmark Subscribe

Αναγνώστες

johnpatrablog johnpatrablog SKI-GR johnpatrablog Ο κώδικας του παραπάνω banner για όποιον το θέλει:

Johnpatra's Profile

Η φωτογραφία μου
Athens, Greece
I am a greek blogger since 24-12-2008.My name is Johnpatra and I write bloggertips.gr to help other Blogger users make the most of their Blogger blogs.

Visitors